Acum mult timp, doi naturaliști amatori, prieteni buni și colegi de bancă plecau cu două undițe improvizate spre malul unui râu din sudul țării. Pești nu țin minte să fi prins, dar într-un final ceva a mușcat. Ceva neașteptat, ceva nemaivăzut, ceva cu gheare…o țestoasă de apă (Emys orbicularis)! A fost desigur eliberată în locul unde a fost capturată, după câteva ore bune de contemplare ce-i drept. Apoi am fugit acasă pentru a o bifa în vechiul Atlas Zoologic.

          Azi, cei doi prieteni au pornit din nou după țestoase. Singurele diferențe fiind că în loc de malul unui mic râu s-au pornit spre malul mării, că țestoasa țintă iubește apa sărată și nu pe cea dulce iar în locul celor două undițe au avut alături două mici iubitoare de herpetofaună.

img_20160909_162629

Dan, subsemnatul & Maria

20120719_12f0015

Pontus Euxinus

IMG_00889

Țestoasa marină (Caretta caretta)

IMG_0083f

Solzii caracteristici

IMG_0003 - Copy1

Distribuția țestoasei & jucăria noastră favorită 😉

           Și astfel, am terminat de bifat chiar toate speciile.

mug

Cana cu cuanul 🙂

          A fost pe departe cea mai emoționantă întâlnire a mea cu o reptilă. Peste balaur, peste vipera de silvostepă și da, chiar peste boa.

          Odată cu fotografierea acestei minunate țestoase s-a încheiat o călătorie inițiatică care a început în urmă cu trei decenii. Iar pentru a păstra vie amintirea acestui moment unic am simțit că se impune aplicarea lui pe haine și piele.

IMG_0009g

Tricoul favorit & tatuajul potrivit

          Mulțumesc tuturor pentru sprijin!

Anunțuri