Tocmai ce mă întorsesem dintr-o expediție după vipere cu corn în sudul Dobrogei și încercam să aleg următoarea destinație când mă sună Doru, și el abia întors dintr-o tură după aceeași specie dar în nordul Bulgariei. Fusese anunțat de cei de la Salvamont Mehedinți că există o problemă cu câteva vipere aflate într-o zonă foarte circulată și că este nevoie de relocarea acestora. Problemă pentru localnici, problemă pentru șerpi; nu mai conta… să mergem!

IMGZ 0 (2)

Traseu cu testoase

IMG_0011

Ziduri cu soparle

          Acum, credeți în coincidențe?! La fel și eu. După ce am terminat de fotografiat toate speciile de la noi, mi-am aruncat un ochi și peste subspecii. Toate observate și ele desigur, dar una singură fără fotografie. Care anume? Ați ghicit, vipera cu corn bănățeană! Așa că sâmbătă la prima oră stabileam detaliile intervenției împreună cu oamenii de ispravă de la Salvamont, iar la prânz deja instruiam un detașament ISU despre echipamentul necesar și procedura de urmat în cazul apariției altor ”conflicte”.

IMG_0013

Protectorii viperelor

IMG_0014

In cazul unei muscaturi, stiti unde sa sunati

          Animalele au fost capturate, transportate departe de sat, fotografiate și eliberate într-o zonă în care viața nu le va mai fi pusă în pericol.

IMG_0111

Niciodata fara manusa si carlig la vipere

IMG_0086

Vipera cu corn banateana (Vipera ammodytes ammodytes)

IMG_0056

Vipera cu corn banateana (Vipera ammodytes ammodytes)

          Misiune îndeplinită!

Reclame