La fel ca mulți dintre voi am copilărit uitându-mă cu mare plăcere la Țestoasele Ninja așa că fascinația mea pentru chelonieni și pizza e oarecum explicabilă. Bine, mărturisesc, încă mă uit cu mare plăcere dar despre alt secret herpetologic aș vrea să vă povestesc.

          Țara noastră stă bine la capitolul țestoase. Trei specii ar zice unii; două de uscat și una de apă. Eu i-aș contrazice și aș plusa: păi nu numărăm și specia invazivă, cea cu tâmple roșii !? O fi ea echivalentul fazanului, dar se pune! În plus, are roșu…Raphael avea mască roșie…

          Așadar patru specii: două de uscat, două de apă dulce. (Michelangelo, Leonardo, Donatello; de Raphael am zis…) Corect?!

545959727

            Știați ca există și o a cincea țestoasa ninja?! Da, cinci țestoase ninja cu Venus de Milo. V-am zis că se lasă cu secrete herpetologice. 😉

ninja_turtles_next_mutation_sketch_of_venus_by_kingjames06-d5njgn5

Venus

             Ei bine, uneori mai pătrunde în Marea Neagră o creatură ce poate ajunge la greutatea impresionantă de  jumătate de tonă și  lungimea de  peste doi metri . Este vorba de a cincea țestoasă, cea marină (Caretta caretta).

caretta

Testoasa marina (Caretta caretta)

          Nu cuibărește ce-i drept pe plajele românești, fiindu-i mai dragi cele din Mediterană și sincer nu pot să o învinovățesc.

29-gusterul-vargat

Doar doua semnalari, in doua judete

          Așadar, când mai mergeți la mare, fie pentru a va bronza un pic, fie pentru a bifa pescăruși mai rari, fiți cu ochii în patru pentru reptile secretoase; mai devreme sau mai târziu se vor arăta.

Herpetologul

Daca nu adormiti in post… 😉

Reclame